Så ska Google utmana Siri

on måndag, 13 augusti 2012.

Google visade i går upp en uppdaterad version av Google Search för iOS som erbjuder avancerade röststyrda sökningar.

Google presenterade i går en uppdaterad version av företagets Google Search för iOS. Den nya appen låter användarna söka på Google med hjälp av vanligt tal på samma sätt som Apples Siri.

Enligt Google utförs 100 miljarder sökningar per månad på företagets söktjänst, men uppger samtidigt att framtidens sökningar kommer att baseras på sammanhang istället för sökord.

Nokia presenterar nya telefoner

on tisdag, 07 augusti 2012.

Den som har en Nokia Lumia-telefon och hoppas på att få alla nyheterna i Windows Phone 8 när operativsystemet släpps i höst kommer att bli gruvligt besviken. Ingen telefon idag med Windows Phone kan uppdateras med version 8 när den släpps - istället är det Windows Phone 7.5 som gäller och förutom det nya gränssnittet så är det få intressanta saker som erbjuds. Anledningen är bland annat ändringar i hårdvaran i nyare telefoner som kan dra nytta av de extrafunktioner som det bjuds på. Turligt nog planerar Nokia att släpps nya telefoner med senaste versionen av Windows Phone och då med fullt stöd för alla nyheter.

Crucial släpper budget-SSD

on tisdag, 07 augusti 2012.

För att möta den höga efterfrågan på SSD-diskar släpper tillverkaren Crucial en nya SSD-serie kallad v4. Fokus ligger på låga priser snarare än hög prestanda och storlekarna som presenterats är 32, 64, 128 samt 256 GB. Till skillnad från entusiastdiskarna på marknaden har Crucial valt bort SATA 6 Gbps och använder istället betydligt långsammare och billigare SATA 3 Gbps som anslutning. Det betyder att företaget kan sänka sina priser på bekostnad av prestandan, något som kan vara avskräckande för kunderna.

Intel vill ha ny SSD-standard

on tisdag, 07 augusti 2012.

SSD-diskar blir allt mer populära i nya datorer och för en relativt låg kostnad kan man snabbt göra sin gamla dator lite piggare utan att behöva göra större ingrepp i hårdvaran. När det kommer till supertunna bärbara datorer, även kallade ultrabooks, går det inte att sätta i vad som helst eftersom chassit är så otroligt litet. Det behövs speciella SSD-modeller av typen mSATA och här anser Intel att det behövs förbättringar.

iOS är största spelplattformen

on måndag, 13 augusti 2012.

Asymco noterar att Apples iOS mycket väl kan vara den mest populära spelplattformen någonsin.

Det amerikanska analysföretaget Asymco konstaterar i en ny rapport att det finns 130 miljoner registrerade konton på Game Center, något som kan ställas i relation till 152 miljoner sålda exemplar av Nintendo DS (sedan 2004) och 150 miljoner sålda exemplar av Playstation 2 (sedan år 2000).

Tar man hänsyn till att man inte behöver skapa ett konto på Game Center för att spela iOS-spel, samt att många sålda spelkonsoler redan har hunnit skrotas, är det ganska sannolikt att det finns flest spelare på Apples mobila plattform.

HTC slåss mot Samsung

on tisdag, 07 augusti 2012.

HTC kan lansera en smartphone med skärm på hela 5 tum. Uppgifterna kommer från erkända tekniksajten DigiTimes som samtidigt nämner att tänkbar lansering är att vänta kring september eller oktober. Att HTC vill släppa en telefon med så pass stor skärm är inte helt oväntat eftersom Samsung Galaxy Note rönt enorma framgångar trots att modellen är rejält stor och knappt får plats i en byxficka. Det intressanta med de nämnda månaderna är att de sammanfaller med när nästa Iphone och Samsung Galaxy Note 2 väntas komma, något som säkert inte är helt oplanerat från HTC:s sida. Dessvärre finns inte så många specifikationer att ta del av än, men det nämns ändå några saker.

Android 4.0 till fler surfplattor

on tisdag, 07 augusti 2012.

Äntligen verkar det som att Android 4.0 kommer att släppas till fler surfplattor och Samsung är en av tillverkarna som nu går ut med att "Ice Cream Sandwich" har lanserats till ett stort antal modeller. Tråkigt nog är det fortfarande en hel del tillverkare av just surfplattor som inte vill gå upp till nyare Android-versioner utan stannar med "Gingerbread" eller ännu äldre. Varför kan man bara spekulera om, men analytiker tror att det rör sig om taktiska drag för att locka till köp av nya, dyrare modeller i framtiden. Samsung däremot kan nu ståta med Android 4.0.

Twitter